Dolgu

Dolgu


Poliklinik şarlarında hızlı, etkili bir yöntemdir. Vücudumuzun yaşlandıkça azalan yumuşak doku hacmi, cilt altı erimeler ve oluşan derin kırışıklıkların tedavisinde dolgu uygulamaları önemli yer tutar. Etki sürelerine ve içireklerine göre çeşitli sınıflara ayrılırlar.

Kısa etkili (6- 18 ay) dediğimiz dolgular hyaluronik asit; vücudumuzda dokular arasında mevcut olan üç boyutlu proteinin laboratuvar ortamında farklı bağlarla oluşturulan dolgulardır.

Uzun süreli (2- 4) dolgu maddeleri; diş, kemik gibi sert dokularımızda bulunan hidroksiapatit veya poli-L-laktik asit içeren benzeri laboratuvar şartlarında oluşturan proteinlerdir.

Kalıcı dolgular ise; plastik, silikon, metilmetakrilat gibi normalde vücumuzda bulunmayan maddelerden üretilirler. Ancak orta yaşlarda yapılan bir dolgunun ileri yaşlarda aynı yerinde kalacak olması, normal görünüşü gölgeler. O yüzden kullanım yerleri biraz kısıtlıdır.

Dolgu

Dolgu ile Neler Yapılabilir?


Dolgular ile aslında büyütmek öne çıkarmak istenen her alan doldurulabilir. Ancak bunun estetik görünüşe katkısı olması amacı ile doktorunuz ile ortak karar ile yaptırmanız yerinde olacaktır. Elmacık kemikleri, dudaklar, burun ucu, nazolabial çizgi, çene ucu, çene sınırları, göz altı doldurulabilir,  yüzdeki kırışıklıklar silinebilir. Vücuttaki istenmeyen bütün çukurluklar silinebilir.

Önemli bir noktada bunların poliklinik şartlarında yapılmasıdır, çok düşük ihtimal de olsa allerjik reaksiyona neden olabilir. Antidot dediğimiz, olası alerji durumunda kullanılması hayati önem arz etmektedir.

Bilinmesi Gerekenler


Uygulama günü yüzü ovuşturarak yıkama gibi yüze müdahalelerin yapılmaması gerekmektedir. Merdiven altı uygulamalardan kaçınılmalıdır.