Saç Ekimi (Hair Transplant)

Saç Ekimi (Hair Transplant)


Erkeklerde yaş almayla yada daha erken yaşlarda  ailesel olarak ortaya çıkan kellik özgüven ekikliği ve psikolojik etkiler ve özgüven ekikliği oluşturmaktadır. Fue (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) tekniği, ağrısız ve izsiz olması nedeniyle günümüzde saç ekiminde tercih edilen tek yöntem haline gelmiştir. Geçmişte kullanılan yöntemlere göre FUE tekniği sonuçları itibariyle daha başarılı, aynı zamanda çok daha az risklidir. Öte yandan tıraşsız saç ekimi de giderek yaygın kullanıma girmiştir.

Genel olarak ;

  • Kellik sorunu yaşayan kişiler
  • Saçları azalan ve seyrekleşen kişiler bu ameliyat için en iyi adaylardır.
Saç Ekimi (Hair Transplant)

Saç Ekim İşlemi


Saçlar kısa kesildikten sonra,(yada tıraşsız saç ekimi- DHI) saçların alınacağı alan ve saç ekimi yapılacak alana lokal anestezi uygulanır. Lokal anestezi hızla etki ettikten sonra foliküler üniteler özel elektrikli aletler ile alınır.

Alınan her ünitede 2-3 folikül bulunmaktadır. Belirli aralıklarla toplanan bu foliküller travmaya uğramadan mikro aletler yardımıyla özel solüsyonların içine konur. Daha sonra ekim yapılacak alanda yine cihazlar yardımı ile kanallar açılır. ( Kullanılan başlıklar tek kullanımlık olamlıdır.)Alınan foliküller bu kanallar içerisine saç anatomisine göre yerleştirilir. Kişiden kişiye değişmekle beraber 3000-6000 civarında greft elde edilebilmektedir. Her bir greftte 1-3 adet saç teli bulunur.

Uygulama sonrası ağrı oldukça azdır. Saçların alındığı bölgede iz kalması söz konusu değildir. Alın bölgesinde şişme olabileceği için bu bölgede sıkı bandajlar kullanılması önerilir.

Dikkat Edilmesi Gereken Önlemler 


Saç ekimi bir otolog (kişinin kendinden alınan) doku transferidir. Kesinlikle bu işlerde ehliyeti olan kişilerce yapılmalıdır.

Ancak son dönemlerde ticari kaygılarla, doktorlar dışında da bir çok meslek grupları olay el atmıştır. Bunun sonucunda plastik cerrahi uzmanlarına birçok sayıda açık yaralar, kötü ekimler başvurmaktadır. Komplikasyon hekimlik pratiğinde istenmeyen sonuçlardır. Ancak doktor olmayan kişilerce yapılan işlemler komplikasyon dışında bir olaydır.

Bu nedenle operasyon mutlaka doktor gözetiminde, steril aletlerle ve asepsi antisepsi kurallarının geçerli olduğu ameliyathanelerde gerçekleştirilmelidir. Bu işlemi yaptıracak kişi mutlaka bir doktorla muhatap olmalı ve işlemle ilgili detaylı bilgiyi doktordan almalıdır.